Cum este un cal pentru plimbari in natura?

“- E doar un cal pentru plimbări în natură!”

Vă sună cunoscut? … poate un pic prea cunoscut unora dintre noi :)

Chiar așa, cum trebuie să fie un cal pentru plimbările în natură?

✅ Manevrabil ca un cal de dresaj, pentru a putea să-și plaseze picioarele exact în locul potrivit și la momentul potrivit. Asta pentru că pe traseu te poți afla în situația în care într-o parte să ai o râpă și în cealaltă un perete de munte.

✅ Curajos ca un Foxhunter, pentru a merge de bunăvoie acolo unde i se indică, chiar daca acolo înseamnă peste un buștean, pe un deal abrupt, într-un șanț, prin apele învolburate ale unui râu, prin noroaie sau printre tufișuri.

✅ Agil ca un cal de obstacole, pentru a putea sa se intoarca usor printre copaci, arbusti, sau bolovani.

✅ Rezistent ca un cal de anduranță, pentru că o plimbare de 11 kilometri poate deveni foarte ușor una de 30, dacă ai greșit traseul.

✅ Calm și dârz ca un cal de rodeo, să se poată stăpâni în condiții care pentru un cal obișnuit pot fi foarte stresante: diferite zgomote din natură, ATV-uri, motociclete, tractoare, drujbe, tunete și ploaie torențială fiind doar o parte dintre acestea.

✅ Sociabil ca un ponei de polo, să se înteleagă bine cu semenii săi și să tolereze să îi fie “invadată” bula personală, pentru că există adesea momente pe traseu în care va ajunge să stea in spatele unui alt cal, sau să fie presat de genunchii unui călăreț care merge în paralel, sau de un alt cal care îi respiră în ceafă.

✅ Rapid ca un cal de curse atunci când situația o cere. De exemplu dacă urmează să se întunece și nu ajungeți la destinație în timp util dacă nu măriți ritmul.

✅ Isteț ca un cal de Cutting, pentru că uneori călărețul va reuși să îl bage în situații din care va părea imposibil de ieșit.

✅ Și nu în ultimul rând drăgăstos și iubitor ca un ponei pentru copii, pentru a fi pe placul călărețului.

Disclaimer: Textul de mai sus este preluat și adaptat din limba engleză, având autor necunoscut, însă acest lucru nu îl face mai puțin adevărat sau credibil, dimpotrivă.

Previous
Previous

Cum putem face un cal fericit?

Next
Next

Cum abordăm un cal în siguranță?