Cum abordăm un cal în siguranță?

Să știm cum să abordăm un cal este foarte util atunci când mergem într-un centru ecvestru, fie că mergem să călărim, sau pur și simplu să admirăm caii, pentru că ne ajută să ne menținem în siguranță.

În primul rând este important să cunoașteți și să respectați toate regulile centrului de echitație în care vă aflati și să interacționați cu caii doar în prezența proprietarului, instructorului sau îngrijitorului acestora.

Iată în cele ce urmează câteva sfaturi:

✅ Captați-i atenția auditiv de la distanță. Îi puteți spune numele, puteți vorbi cu el, important este să o faceți pe un ton relaxat.
✅ Asigurați-vă că i-ați captat atenția: fie și-a întors urechile către voi, fie capul, fie și-a schimbat poziția corpului.
✅ Asigurați-vă că v-a văzut înainte să vă apropiați de el.
✅ Apropiați-vă de el numai din lateral, pentru a-i permite să vă vadă.
✅ Când ajungeți în dreptul lui luați contact cu el: mângâiați-l pe gât, pe greabăn, pe cap, dar evitați gura mai ales dacă este un cal cu care nu ați mai interacționat până acum. Veți observa că unii cai se vor bucura de prezența voastră și vor fi mai prietenoși, în timp ce alții vor fi mai puțin receptivi. În acest caz este suficient să vă limitați la un contact minimal.
❌Evitați să abordați calul din spate. Nu vă va vedea și riscați să îl surpindeți. Dacă surprindeți calul, fiți siguri că el vă va surprinde și mai tare și deloc într-un mod plăcut.
❌ Calului nu îi plac surprizele și nu înțelege glumele! Putem păstra glumele pentru prietenii noștri bipezi, cu siguranță el nu le va gusta.
❌ Evitați să faceți mișcări bruște și să țipați sau să strigați în preajma calului.

Fiți prezenți și atenți atât la reacțiile calului, cât și la propriile voastre gesturi și reacții!

Sfaturile de mai sus sunt valabile pentru caii care sunt folosiți pentru activități de călărie și se află într-un mediu controlat. Ele nu se aplică pentru caii aflați în libertate.

Sursa: Horsey Hooves

Previous
Previous

Cum este un cal pentru plimbari in natura?